Зображення курсу Організація барної справи, 241 Готельно-ресторанна справа (ІІІ курс)
Організація барної справи

Метою викладання навчальної дисципліни «Організація барної справи» є формування у студентів професійних знань, вмінь та навичок у організації роботи та обслуговування споживачів у барах, організації роботи сомельє та обслуговування гостей винами; формування у студентів системного мислення й комплексу знань у галузі ресторанного обслуговування

Під час вивчення дисципліни студенти зможуть дізнатися не лише про особливості професійної діяльності у сфері готельно-ресторанного бізнесу, зокрема організації барної справи, отримати базову інформацію про організацію освітньої діяльності за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» в університеті. Важливим для подальшої фахової підготовки студентів буде вміння визначати тип і клас бару, підібрати посуд, інвентар, інструменти, устаткування для функціонування бару;  обслуговувати відвідувачів у барах різних типів та класів;  організовувати робоче місце сомельє; складати винну карту; підбирати страви до різних сортів вин;  обслуговувати гостей винами, підготувати бар до роботи,  а також розуміння організації барної справи у сучасному готельно-ресторанному бізнесі.